Hvad er en podcast host?

Podcast host? Læs mere om hvad en host er, hvordan den virker, og hvad du skal bruge den til – og få min anbefaling til valget af podcast host.

Hvad er en podcast host?

Det korte svar er, at en podcast host er en service, der omdanner, opbevarer og udgiver din podcast. Det lidt længere, og mere forståelige svar kommer her: Når du har optaget din podcast, er det egentlig bare en lydfil, der ligger på din computer. Du har altså brug for hjælp til at omdanne denne lydfil til en podcast, og dele den med resten af verdenen – og det er her en podcast host kommer ind i billedet.

Du uploader nemlig din lydfil til en podcast host, som hjælper dig med at lave den til en podcast, som host’en herefter opbevarer og udsender til f.eks. Apple Podcasts, Spotify og alle de forskellige podcasts apps. Hvordan gør din host så det? jeg er glad for at du spørger… svaret er et RSS-feed.

Hvad er et RSS-feed?

Nu bliver det lidt teknisk, og selvom RSS står for “Really Simple Syndication” undgår vi ikke at det bliver lidt nørdet. En RSS-feed er en opdateringskilde, hvilket betyder at de forskellige services automatisk får besked, når der er ændringer i dit feed.

I praksis betyder det at alle apps selv finder ud af, når du udgiver en ny episode, og det er jo super smart. Ligeså smart er det for lytterne, som gennem RSS-feed’ets fortræffeligheder kan klikke “følg/abonnér” og få automatisk besked i deres app, når der udkommer nye episoder.

I princippet kunne du selv skabe og vedligeholde et RSS-feed på din egen hjemmeside, men langt de fleste vælger en host i stedet. Det er også hos din host, at du uploader coverart og skriver dine shownotes. Udover at du undgår det tekniske, giver en god host dig nemlig også adgang til statistik omkring din podcast.

Spreaker: Et eksempel på en podcast host

Jeg bruger selv Spreaker som podcast host, der som de selv siger det; udgiver din podcast med et enkelt klik. Det er nemlig netop brugervenlighed og stabilitet, der er vigtigt for mig – og ikke en eneste gang har jeg oplevet problemer med upload af episoder eller lignende.

Spreaker giver mig desuden adgang til statistik om mine lyttere; f.eks. antal downloads, antal lyttere, likes, følgere og hvor lytterne kommer fra. Spreaker starter ved 0 kr., men du får først adgang til statistik i “Broadcaster” abonnementet til ca. 150 kr. per måned. En anden forskel i abonnementerne er, hvor mange timers lyd du kan hoste hos Spreaker, hvor de 500 timer i Broadcaster-abonnementet burde være nok foreløbigt for de fleste.

Andre podcast hosts

Valget af din podcast host er lidt en smagssag, der kommer an på hvad du prioriterer. Dog er der en generel tjekliste til dit valg, som du kan læse om i blogindlægget her. Men, hvis du vil have det hurtige overblik er her lidt flere anbefalinger.

Blubrry er ensmart integration med WordPress-plugin, og henvender sig derfor til WordPress-brugere.

Buzzsprout er en gennemført host, med mange smarte funktioner, der giver en god allround oplevelse til de fleste podcastejere.

Captivate er en super brugervenlig host, til dig der sætter pris på lækkert design af host og afspiller.

Libsyn er en af de første og største podcast hosts på markedet, og så endda til en billig pris.

PodBean er en god host til begyndere, med en gratis Basic-plan, som inkluderer 5 timers lyd.

Soundcloud er endnu en solid podcast host med sociale funktioner, og derfor adgang til et stort fællesskab.

Spreaker er som sagt en 360 graders løsning til podcasting optagelse, hosting og marketing til nye lyttere.

Del på

Skal jeg hjælpe dig med din podcast?

jakob linneberg

Jakob Sloth Linneberg

Fuldtids podcaster

Relateret blogs

Tiltræk kunderne, og styrk jeres brand med en podcast

Vil du læse mere om, hvordan en podcast kan løfte din forretning? Samt få flere fakta om, hvor effektivt et marketingværktøj en podcast er? Så hent den gratis guide til, hvordan dit firma får succes med podcasting.

Få svar på:

  • Hvorfor er podcasting blevet så populært
  • Hvorfor podcasting virker så effektivt
  • Hvor mange, der lytter til podcast herhjemme

Få en plan til:

  • Hvordan du kommer i gang med podcasting
  • Hvordan du tiltrækker og fastholder lytterne
  • Hvordan du bruger podcasts i markedsføringen
whiterpaper podcast

Få alt at vide om podcasting!

jakob sloth linneberg

Vil du have hjælp med din næste podcast?

Få skabt en podcast der tiltrækker lyttere

BOOK 30 MIN. UFORPLIGTENDE SPARRING