Hvordan kan manden bag en rabatordning til veteraner få den almindelige dansker til at forstå de udfordringer, fordomme og misforståelser, som danske soldaterveteraner møder i hverdagen?                                                         

Hvordan Veterankortet.dk skabte bedre forståelse for veteranerne

med en podcast i samarbejde med Ugli Fruit Productions

podcast mikrofon og veterankortet logo
mikron på tripod illustration

Podcasten Veteranhistorier

Podcasten Veteranhistorier besøger tidligere soldater, som har været i krig for vores land. Hver episode fokuserer på, hvorfor de valgte den livsfarlige tilstedeværelse som soldat i en krigszone, og hvordan det formede dem som menneske med de fysiske og psykiske mén, det gav dem.

Hvem er Veterankortet.dk?

Veterankortet.dk samler rabatter og fordele for danske veteraner. Det er en ikke-politisk, non-profit organisation skabt på foranledning af Jimmi Schoubo Povlsen i 2018. De deltagende firmaer har alle valgt at anerkende Danmarks udsendte ved at give organiserede rabatter til de veteraner, som har et Veterankort.

illustration af kvinde taler i mikrofon

Gav veteranerne en næsten terapeutisk oplevelse

”Vores samarbejde med Jakob har været enormt givende. Han arbejder næsten nådesløst på opgaven og opnår virkelig at få veteranernes fortælling frem på en god og informerende måde. For flere af veteranerne har det virket næsten terapeutisk at fortælle om det, de har været igennem. Derfor er de dybt taknemmelige over for Jakob.


Vi har ikke fortrudt det ét sekund, at vi indgik et samarbejde med Jakob.”

Jimmi Schoubo Povlsen

Jimmi Schoubo Povlsen

Stifter af Veterankortet.dk

Veterankortet.dk ville fjerne fordomme og misforståelser om veteraner

Under en optagelse til en helt anden podcast mødte jeg Jimmi, hvor vi faldt i snak om de forskellige fordomme og misforståelser, veteraner oplever hos den almene dansker og i mediebilledet.

Efterfølgende gik der ikke længe, før Jimmi og jeg valgte at indlede samarbejde omkring et podcastprojekt. Formålet var at fortælle, at langt de fleste veteraner lever et normalt liv på trods af fysiske og psykiske mén. Herefter har projektet taget fart og bliver nu anerkendt af Forsvaret, “Udsendt af Danmark” og andre organisationer.

jakob linneberg
veteran historier podcast logo

Sådan skabte jeg en podcast til Veterankortet.dk

I tæt samarbejde med Veterankortet.dk har Ugli Fruit Productions stået for udarbejdelse af konceptet samt hele produktionen af podcasten. Det indebærer både at finde gæster og interviewe dem og selve produktionen af episoden samt den efterfølgende redigering og distribution af hver enkelt episode.

En podcast som gør en stor forskel for veteranerne

Veterankortet.dk kan nu prale af at have en populær podcast i top 100, som virkelig gør en forskel for veteranerne. Hver eneste episode er med til at skabe forståelse for, hvad det vil sige at skifte den militære identitet ud med en civil tilværelse og et 8-16 job efter at have været i krig.

Ville ikke opnå samme opmærksomhed uden en podcast

Uden podcasten Veteranhistorier ville Veterankortet.dk mangle et stærkt kommunikationsværktøj, som kunne fortælle veteranernes historie på deres præmisser. Podcasting er det perfekte medie til at fortælle veteranernes historie og gå i dybden med den.

For lyttetiden og dermed opmærksomheden hos den enkelte lytter er væsentlig længere end ved brug af andre medier. 4 ud af 5 lyttere hører 75 % eller mere af en episode iflg. undersøgelser fra analysebureauet Edison Research. Det gør det muligt at komme helt tæt på, så folk bedre kan forstå de udfordringer, veteranerne har i hverdagen og høre mere om, hvordan de klarer dem i praksis.

kvinde med hovedtelefoner og talebobel med ordet podcast illustration
talebobel med teksten podcast

Skal vi også skabe en podcast til dig?

Vil du også opnå større kendskab og tillid hos din målgruppe ligesom TALK International? Så book en gratis og helt uforpligtende sparring i 30 minutter allerede i dag.

Tiltræk kunderne, og styrk jeres brand med en podcast

Vil du læse mere om, hvordan en podcast kan løfte din forretning? Samt få flere fakta om, hvor effektivt et marketingværktøj en podcast er? Så hent den gratis guide til, hvordan dit firma får succes med podcasting.

Få svar på:

  • Hvorfor er podcasting blevet så populært
  • Hvorfor podcasting virker så effektivt
  • Hvor mange, der lytter til podcast herhjemme

Få en plan til:

  • Hvordan du kommer i gang med podcasting
  • Hvordan du tiltrækker og fastholder lytterne
  • Hvordan du bruger podcasts i markedsføringen
whiterpaper podcast

Få alt at vide om podcasting!

BOOK 30 MIN. UFORPLIGTENDE SPARRING