Podcast på Spotify? Den korte guide

Podcast på Spotify? Få den korte guide til at få din podcast på Spotify, og lidt om fordelene ved at bruge “Spotify for Podcasters”.

Guide til podcast på Spotify

Det er super nemt at få din podcast på Spotify. Faktisk sker det nærmest automatisk, hvis du bruger en af Spotify’s partnere som podcast host, men ellers er der en kort guide til at få statistik mm. på din podcast på Spotify nedenfor.

0. Start med at få dit RSS-feed

Inden du kan få din podcast på Spotify har du brug for et RSS-feed, og for at få et RSS-feed skal du bruge en podcast host. En podcast host sørger nemlig for at ændre din lydfil til en podcast, og udgiver information om din podcast gennem dette RSS-feed til alle interesserede services.

1. Spotify konto

Først og fremmest skal du have en Spotify konto, eller oprette en konto på Spotify til lejligheden.

2. Spotify for Podcasters

Log ind på Spotify for Podcasters og gå i gang med oprettelsen.

3. Indsæt dit RSS-feed link

I første trin spørger Spotify om dit RSS-feed, som vi snakkede om i trin 0, så Spotify kan indhente alt relevant information om din podcast.

4. Bekræft på email

Herefter modtager du en bekræftelses-email, med en verificeringskode, på den adresse du har tilknyttet dit RSS-feed.

5. Udfyld info om din podcast

Så tilføjer du information, så som kategori, sprog og land til din podcast.

6. Klik godkend

Sidst gennemgår du informationen, og godkender den.

7. Synlighed i app’en

Herefter modtager du et link, til din podcast på Spotify, som du kan dele med omverdenen. Dog kan der gå nogle timer, inden du kan finde den i selve Spotify app’en.

Eksempel på en podcast på Spotify

Jeg har selv en podcast på Spotify, der hedder PodcastGuiden og er en podcast om… ja, podcast. Hvis du klikker på linket får du et overblik over podcasten med; podcastens titel, billede, ejer, beskrivelse, kategori og en liste over de forskellige episoder.

Indlejring på din hjemmeside

Hvis du er på en computer kan du klikke på de tre prikker (…) ud for en episode, som giver muligheden for at indlejre din podcast direkte på din hjemmeside. Som du kan se nedenfor kan jeg vælge farve og størrelse på afspilleren, så det passer til mit design. Derudover kan jeg i bunden vælge, hvornår selve episoden skal starte i afspilleren.

Fordele ved Spotify som podcaster

Spotify er en kæmpe spiller indenfor podcasts, så alene af den grund er det vigtigt at få din podcast på Spotify. Udover at der er utroligt mange, som lytter til podcasts igennem Spotify, giver servicen også dig stor indsigt i dine lyttere gennem sin statistik. Her får du blandt andet et indblik i køn, alder og lignende, som blandt andet er vigtigt i din marketing.

Spotify er jo en gigant indenfor lyd, både musik og podcasts, og har derfor et unikt indblik i lytterne – både omkring din podcast og deres musiksmag. Samtidig har Spotify endelig, i december 2021, annonceret at lytterne får muligheden for at give din podcast en anmeldelse fra 1-5 stjerner.

Spotify kan ikke stå alene

Du kan dog ikke nøjes med Spotify, da Apple Podcasts stadig er essentielt for alle podcastsejere. Apple Podcasts er nemlig stedet, hvor alle de forskellige podcasts app’s kopierer din podcast fra, så den også optræder i deres bibliotek. I den forbindelse er det vigtigt at huske, at Apple Podcasts kan tage op til 24 timer, om at godkende din podcast.

Del på

Skal jeg hjælpe dig med din podcast?

jakob linneberg

Jakob Sloth Linneberg

Fuldtids podcaster

Relateret blogs

Tiltræk kunderne, og styrk jeres brand med en podcast

Vil du læse mere om, hvordan en podcast kan løfte din forretning? Samt få flere fakta om, hvor effektivt et marketingværktøj en podcast er? Så hent den gratis guide til, hvordan dit firma får succes med podcasting.

Få svar på:

  • Hvorfor er podcasting blevet så populært
  • Hvorfor podcasting virker så effektivt
  • Hvor mange, der lytter til podcast herhjemme

Få en plan til:

  • Hvordan du kommer i gang med podcasting
  • Hvordan du tiltrækker og fastholder lytterne
  • Hvordan du bruger podcasts i markedsføringen
whiterpaper podcast

Få alt at vide om podcasting!

jakob sloth linneberg

Vil du have hjælp med din næste podcast?

Få skabt en podcast der tiltrækker lyttere

BOOK 30 MIN. UFORPLIGTENDE SPARRING